Beauty & Pedicure Fabiénne
                          iedereen is uniek! 

Massage:

Massage brengt lichaam en geest in balans. Laat je regelmatig masseren dan verhoogt dit  je weerstand, krijg je meer energie en soepele spieren. Stress, zorgen of vermoeidheid blijven vaak “vastzitten” in je lichaam. Tijdens een massage voer je overtollige spanning en afvalstoffen af waardoor je weer lekker in je vel zit. Of je nu klachten hebt of gewoon wilt ontspannen, een massage is een weldaad voor ieder mens.

Ontspanningsmassage:
Onderga je vaker een massage dan weet je dat dit erg ontspannend voor lichaam en geest werkt.
Maar ook dankzij massages word je minder snel ziek vanwege de positieve effecten op het immuunsysteem en ook lichamelijke ziektes die worden veroorzaakt door stress krijgen minder kans. verder nemen ook psychische klachten als onrust en stress af of worden voorkomen.
De resultaten van het wetenschappelijk onderzoek zijn heel duidelijk; massage is een doeltreffende manier om zowel de psychische als lichamelijke gezondheid te bevorderen.
Door deze massage wordt de doorbloeding goed gestimuleerd en daardoor kunnen de afvalstoffen ook verwijderd worden uit de spieren.

Hotstone massage:
Hotstone massage is een geweldig intense warmte massage die een weldaad  is voor lichaam en geest. De hitte en de 'druk' van de stenen dringen diep door in de spieren.
De hotstone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.
De stenen worden niet alleen op het lichaam neer gelegd, maar ik masseer ook verder met de stenen en olie.
De stenen hebben een temperatuur van 45-49 graden.
De stenen die worden gebruikt zijn afgeronde basalt stenen. dit zijn vulkanische stenen die door de eeuwen heen glad gepolijst zijn door zand en water
Wat doet een hotstone massage met u?
Een hotstone massage werkt zeer ontspannend en is zeer goed voor de doorbloeding van het gehele lichaam. Tevens zorgt een hotstone massage ervoor dat je lichaam zichzelf kan herstellen waardoor de afvalstoffen uit het lichaam worden afgevoerd, hiernaast stimuleert het de orgaanfuncties en stofwisseling.

Sportmassage:
Een mooie definitie van sportmassage is:
Het toepassen van een aantal handgrepen op een ontbloot lichaamsdeel van een gezonde sporter, met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van zijn/haar sportbeoefening weg te nemen.
De massage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning terug te dringen. de afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. Hierdoor wordt ook de stofwisseling weer gestimuleerd en herstelt men beter.
Dit kan voor een sportprestatie als onderdeel van een warming-up, tussendoor of na een sportprestatie.
Een sportmassage kan dus ook heel goed een dag naar een wedstrijd of training.
Naast masseren kan ik ook een bandage of een therapeutisch of medical tape aanbrengen. Hier leg ik meer over uit op de andere sub pagina
Ook ben ik aangesloten bij de Nederlandse Genootschap voor Sportmassage.

Zwangerschapsmassage:
Gefeliciteerd met je zwangerschap! Een mooie, maar ook intensieve periode. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam en wordt je lichaam extra op de proef gesteld.
Soms heb je last van zwangerschapskwaaltjes zoals het vasthouden van vocht, kramp, slecht slapen en pijn in rug en nek of bekkenklachten. Een zwangerschapsmassage helpt dan om de klachten te verlichten.
Maar ook wanneer er geen klachten zijn is een zwangerschapsmassage heerlijk om je te helpen ontspannen.
De massage verbeterd ook de doorbloeding waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor moeder en kind.

Tijdens de eerste 12 weken van de zwangerschap is het aan te raden om geen gebruik te maken van een massage. In deze periode is de bevruchting net een feit en is de embryo nog zeer teer en fijngevoelig. Hierna is er voldoende ontwikkeling van het ongeboren kind om je lekker te lat